21. августа 2019.

Vladika Teodosije i SZS položili kamen temeljac za novu kuću Savića

Najmnogoljudnija porodica Savić sa ukupno 24 člana iz sela Koretište, nadomak Gnjilana na Kosovu i Metohiji, uskoro će dobiti novu kuću, čije temelje je 16. avgusta osveštao NJegovo Preosveštenstvo Episkop raško-prizrenski Teodosije sa proslavljenim košarkaškim reprezentativcem Markom Kešeljem i Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe. Sredstva za izgradnju nove kuće obezbeđena su kroz Donatorsko veče održano 22. juna u Beogradu. Savići žive u zajedničkom domaćinstvu, sa najstarijem Predragom (52), a najmlađem je Mladenom, koji ima samo godinu dana. Hranu dobijaju iz eparhijske narodne kuhinje koju vodi organizacija „Majka devet Jugovića“ iz Gračanice, dok se trude da kroz poljoprivredu obezbede sebi druge osnovne potrebe i uslove za život. Radost osvećenja zemljišta, u protekloj nedelji, doneo je NJegovo Preosveštenstvo Episkop raško-prizrenski Teodosije zajedno sa Igumanom manastira Draganac ocem Ilarionom i sveštenicima.
Od najveće je važnosti vaša odanost i rešenost da ostanete na ovim prostorima, ali i pružena ruka naših dobrotvora poput košarkaša Marka Kešelja i Humanitarne organizacije Srbi za Srbe – rekao je vladika Teodosije.
Zadovoljan sam što smo uspeli da prikupimo potrebna sredstva na donatorskoj večeri u Beogradu kako bismo porodici Savić uskoro izgradili prekopotreban novi dom. Prisustvovanjem početku radova i osvećenja kamena temeljca samo me je dodatno ohrabrilo da u budućnosti organizujemo nove humanitarne događaje kako bismo pomogli što više ugroženih porodica na Kosovu i Metohiji – istakao je Marko Kešelj, proslavljeni srpski košarkaški reprezentativac.
Kada smo shvatili u kojim teškim uslovima živi porodica Savić videli smo da im je neophodna nova kuća za stanovanje. Organizovali smo veliko humanitarno veče krajem juna u Beogradu za izgadnju i opremanje kuće, a u tome nam je mnogo pomogao naš proslavljeni košarkaš Marko Kešelj – rekao je predsednik organizacije Igor Rašula.
Ova priča pokazitelj je velike ljubavi prema svom narodu, velikog prijateljstva među svojom braćom i sestrama i velike vere za neke bolje dane. Dragi naši, neka vam vaša plemenitost podari uspehe u daljem radu, a ponos ispuni svako sledeće delo – rekla je Svetlana Stević, predsednica Eparhijske organizacije Majka devet Jugovića iz Gračanice.
Pored stare u kojoj su svi živeli, nova kuća će imati oko 100 kvadrata i biće u potpunosti opremljena nameštajem i svim sredstvima za normalan život malih i velikih Savića, koji od stalnih prihoda imaju samo jedan minimalac.  

Povezane vesti

Komentari