05. јуна 2019.

Vidovdan 2019. na Kosovu i Metohiji

Uz blagoslov Patrijarha Irineja, 27-28. juna 2019. godine održaće se Vidovdansko humanitarno-hodočasno putovanje tokom kojeg će se obići svetinje po Kosovu i Metohiji, kojima će Nezavisna asocijacija studenata „Svi za Kosmet’’ lično odneti prikupljenu pomoć. Polazak na ovo hodočašće planirano je u četvrtak uveče, rezervacije na +381 (0) 64/40-40-579. PLAN PUTA:

Četvrtak (27. jun) - Polazak u večernjim satima iz Beograda od Hrama Svetog Save.

Petak (28. jun) - Ujutru stižemo u Kosovsku Mitrovicu iz koje krećemo u Gračanicu na svečanu Vidovdansku Liturgiju odakle se kasnije upućujemo na Gazimestan na parastos Kosovskim junacima. U povratku je planiran obilazak Banjske i ako bude vremena manastir Končul. U Beograd se stiže u večernjim časovima.

Putuje se autobusom koji će biti pod policijskim nadzorom. Broj mesta je ograničen. Cena puta je 25 evra (može i u dinarskoj protiv-vrednosti). Prijave traju do popune mesta. Broj mesta je ograničen.
Informacije i prijavljivanje na broj +381 (0) 64/40-40-579.

ZAMOLILI BISMO DA SE NE PRIJAVLJUJU LJUDI KOJI ĆE PRAVITI PROBLEME. IDEMO DA NA JEDAN MIRAN I KULTURAN NAČIN OBIĐEMO NAŠ NAROD I PRUŽIMO IM PODRŠKU.

Od humanitarne pomoći, pored finansijske potrebna je i druga u vidu:

- Hrane: brašno, šećer, so, ulje, povrće, voće, konzerve..

- Higijena: prašak za veš, šamponi, sapuni...

Nezavisna Asocijacija Studenata

Povezane vesti

Komentari