„Tucijada iz bloka” i u Vlasenici

U nedelju 28. aprila, u porti Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Vlasenici posle jutarnje vaskršnje liturgije održana je prva Tucijada iz bloka. Članovi, volonteri i prijatelji organizacije tom prilikom sakupili su 74 KM! Pomoć sa ovog humanitarnog događaja, u dogovoru sa organizatorima biće prosleđena socijalno ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji koje Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pomaže u sklopu tradicionalne Vaskršnje akcije.

Tridesetak lepo ukrašenih crvenih vaskršnjih jaja spremljeno je za ovu priliku, pa je turnir mogao da počne. Preko dvadeset takmičara učestvovalo je na samom turniru, a ono što nas posebno raduje da su većinu takmičara činila deca.

Pobednik prve Tucijade iz bloka u Vlasenici bila je dvanaestogodišnja Kristina Pelemiš, koja je za ovaj uspeh nagrađena, za ovu priliku, specijalno napravljenim peharom. Zahvaljujemo se sveštenstvu Crkve Svetih apostola Petra i Pavla na blagoslovu i saradnji oko organizacije turnira, kao i dečijem crkvenom horu pri njihovoj crkvi, koji je učešćem podržao sam događaj.

Povezane vesti

Komentari