29. јуна 2015.

SZS primili Orden Svetog Save

Orden Svetog Save, najviše odlikovanje koje dodeljuje Srpska pravoslavna crkva, svečano je uručen na Vidovdan u porti manastira Gračanica predstavnicima Humanitarne organizacije Srbi za Srbe za dugogošnji dobrotvorni rad i pomoć srpskom narodu širom Srbije i Balkana od strane NJegove svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Irineja. Svečana ceremonija dodeljivanja ordena Svetog Save drugog stepena obavljena je nakon svete arhijerske Liturgije, a orden je primio predsednik Humanitarne organizacije Srbi za Srbe gospodin Igor Rašula zajedno sa ostalim članovima ovog udruženja koji su prisustvovali ovom svečanom činu.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe već punih deset godina vrednim dobrotvornim radom prikuplja i obezbeđuje vrednu pomoć za socijalno ugrožene višedetne srpske porodice širom Srbije i regiona. Zahvaljujući svojim registrovanim ograncima u Srbiji, Republici Srpskoj, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj i SAD, kao i brojnim donatorima širom sveta, organizacija Srbi za Srbe prikupila je do sada više od 1,2 miliona evra i pomogla preko 1.400 ugroženih i siromašnih porodica koje zajedno broje više od 10.000 dece.

 Posebno treba naglasiti vrednu humanitarnu i ekonomsku pomoć koju je organizacija Srbi za Srbe u proteklih deset godina obezbedila ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji i Krajini, koje su zahvaljujući požrtvovanom radu članova organizacije obezbedili mogućnost da se veliki broj porodica vrati na svoja ognjišta sa kojih su prislino proterani u poslednjim nemilim ratnim događajima.

 Patrijarh srpski Gospodin Irinej uručuje orden predsedniku Humanitarne organizacije Srbi za Srbe gospodinu Igoru Rašuli

- Orden Svetog Save je najuzvišenije priznanje koje smo u dosadašnjem radu i postojanju naše organizacije primili od strane Srpske pravoslavne crkve. Ovaj orden ne pripada samo članovima organizacije, već svakom našem donatoru, kako u Srbiji tako i širom sveta, pripada svakom pojedincu koji nam je pomogao da istrajemo u našem dobrotovom radu, a naravno, ovaj orden pripada i svim herojima našeg vremena, koji daleko od očiju javnosti podižu i grade svoje porodice sa mnogo dece i trude se da istraju u ovom teškom vremenu u kojem živimo – ističe gospodin Igor Rašula, predsednik Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

 Članovi i prijatelji Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u porti manastira Gračanica

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokrenula je početkom marta ove godine veliku humanitarnu kampanju ''Pošalji SMS na 7763'', u vrednosti od 100 dinara za jednu poruku, putem koje se prikupljaju sredstva za pomoć socijalno ugroženim porodicama širom Srbije. Takođe, putem svog zvaničnog sajta www.srbizasrbe.org organizacija svakog meseca okuplja na stotine donatora širom sveta koji redovnim mesečnim uplatama obezbeđuju sredstva za realizaciju novih projekata pomoći porodicama i deci širom Balkana.

 Članovi i prijatelji Humanitarne organizacije Srbi za Srbe na Gazimestanu

Povezane vesti

Komentari