10. фебруара 2020.

Porodica Bandović straćaru zamenila novom kućom i više ne strepi od dugih i teških zima!

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe završila je još jedan veliki projekat! Ovoga puta, pomogli smo porodici Bandović iz sela Gradac na Pešteru da završi započetu kuću i useli se u svoj novi dom. Podsetimo se, porodica je živela u sklepanoj baraci u katastrofalnim uslovima. Bez kupatila, na dva kreveta, u prostoriji u kojoj je duvalo sa svih strana, odrastala su trojica dečaka – Stefan (9), Radiša (7) i Petar (5). Otac Slobodan i majka Stanka i pored svih napora koji su ulagali da deci obezbede normalne uslove za život, u tome nisu uspevali. Velika odziv donatora na apel koji je pokrenut za ovu porodicu omogućio je našoj organizaciji da Bandovićima obezbedi: nameštaj, sto, pet stolica, kuhinju sa sudoperom, krevet na sprat, krevet samac, tri dušeka, ležaj, ormar, električni šporet, šporet na drva, mašinu za veš, bojler, kombinovani frižider. Postavljena je demit fasada i stolarija, adaptirana je kuća i uređene su unutrašnje prostorije. Takođe, porodici je kupljena krava sa teletom kao i dve ovce. Ukupna vrednost pomoći iznosi 1.244.498 dinara. Posebnu zahvalnost dugujemo Srbima u Kini koji su donirali 2.000 evra za ovu porodicu. Stefan, Radiša i Petar u toku naše prve posete
Zahvaljujući gospodinu Hidu Muratoviću, ali i drugim dobrim ljudima, započeta je izgradnja nove kuće za našu porodicu, ali zbog nedostatka sredstava kuća je ostala nezavršena. Vašim donatorima i organizaciji dugujemo veliku zahvalnost što ste nam pomogli da završimo novu kuću. Maštali smo kao porodica da imamo kupatilo, sobe za decu i da sledeću zimu dočekamo u toplom domu. Zahvaljujući vama konačno smo ostvarili svoje snove – radosnim glasom preneo nam je svoje utiske otac Slobodan.
Bandovići ispred nedovršene kuće Humanitarna organizacija Srbi za Srbe zahvaljuje se svim donatorima na učešću u akciji pomoći porodici Bandović.
Računi i potvrde od finansirane pomoći

Povezane vesti

Komentari