11. маја 2019.

Obiđite svetinje na Kosovu i Metohiji

Uz blagoslov Patrijarha Irineja, 7. juna 2019. godine održaće se dvodnevno humanitarno-hodočasno putovanje tokom kojeg će se obići svetinje i enklave na Kosovu i Metohiji, kojima će NAS „Svi za Kosmet’’ lično odneti prikupljenu pomoć. Polazak na ovo hodočašće planirano je u petak uveče, rezervacije na +381 (0)64/40-40-579. PLAN PUTA:

Petak (7. jun) - Polazak u večernjim satima iz Beograda od Hrama Svetog Save.

Subota (8. jun) - Ujutru prvo posećujemo Gazimestan. Dalje obilazimo Obilić, Gračanicu (liturgija), Draganac, Pasjane (mošti Svete Bosiljke), Prizren (obilaze se crkva Bogorodica LJeviška i manastir Svetih Arhangela) i na bdenije idemo u Zočište. Na večeru, noćenje i druženje sa meštanima ide se u Veliku Hoču i Orahovac.

Nedelja (9. jun) - Obilazak crkve u Brnjači. Odlazak u Visoke Dečane na Svetu Liturgiju. Obilazak Pećke Patrijaršije, manastira Gorioč, Devič i Sočanica. U večernjim satima povratak u Beograd.

Putuje se autobusom koji će biti pod policijskim nadzorom. Broj mesta je ograničen. Cena puta je 45 evra (može i u dinarskoj protiv-vrednosti). Prenoćište je u privatnim kućama, a večera u crkvenoj trpezariji. Mogućnost plaćanja na rate čekovima. Prijave do 31. maja 2019. godine (ALI JE BROJ MESTA OGRANIČEN). Informacije i prijavljivanje na broj +381 (0)64/40-40-579.
ZAMOLILI BISMO DA SE NE PRIJAVLJUJU LJUDI KOJI ĆE PRAVITI PROBLEME. IDEMO DA NA JEDAN MIRAN I KULTURAN NAČIN OBIĐEMO NAŠ NAROD I PRUŽIMO IM PODRŠKU.

Od humanitarne pomoći, pored finansijske potrebna je i druga u vidu:

- Hrane: brašno, šećer, so, ulje, povrće, voće, konzerve..

- Higijena: prašak za veš, šamponi, sapuni...

Nezavisna Asocijacija Studenata

Povezane vesti

Komentari