„Bioskop iz bloka” nastavljen i u aprilu!

Nakon dvadeset sedam projekcija filma „Vi idite – ja neću” koje su održane u martu širom sveta, Bioskop iz bloka nastavljen je i u aprilu kada je održano još šest novih projekcija! Humanitarna organizacija Srbi za Srbe već više od četrnaest godina promoviše aktivan način borbe za svetliju i bolju budućnost našeg naroda, pre svega kroz pomoć najugroženijim višečlanim porodicama, a ovom prilikom, odlučili smo da ove godine damo svoj doprinos u negovanju kulture sećanja i time obeležimo tri važne godišnjice:
  1. Petnaest godina od martovskih progona srpskog i nealbanskog stanovništa sa Kosova i Metohije
  2. Dvadeset godina od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju
  3. Dvadeset četiri godine od NATO bombardovanja Republike Srpske
Uz pomoć naših volontera, donatora i prijatelja organizacije, uspeli smo da ovu veliku humanitarnu akciju organizujemo u trideset tri grada širom sveta. Ukupna cifra koja je trenutno sakupljena u akciji Bioskop iz bloka je 10.459 evra!

Ono što nam je posebno drago i na šta smo veoma ponosni, film se prikazuje sa blagoslovom Mitropolita Amfilohija, a produkcija Aleksandrija Film na čelu sa rediteljem filma Haxi-Aleksandrom Đurovićem je isti ustupila besplatno za ovu humanitarnu akciju. Sva prikupljena sredstva biće iskorištena za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.


  1. Projekcija u Kalgariju održana je u nedelju 14. aprila u sali Srpske Crkve Sveti Simeon nakon liturgije. Jerej Obrad Filipivić je na kraju liturgije rekao okupljenima par reči o Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe i pozvao na projekciju filma. Svi prisutni su bili jako dirnuti i potreseni nakon projekcije, a ukupno je prikupljeno 630 kanadskih dolara.
  2. Projekcija u Subotici održana je 7. aprila na Otvorenom univerzitetu (Radnički) od 19 časova. Ukupno je prikupljeno 36.708 dinara, a projekciji je prisustvovalo četrdesetak ljudi.
  3. Projekcija u Misisagi održana je 7. aprila u Srpskom centru Misisaga od 12 časova. Ukupno je prikupljeno 1.605 kanadskih dolara, a projekciji je prisustvovalo četrdesetak ljudi.
  4. Projekcija u Nevesinju održana je 7. aprila u Domu kulture Nevesinje od 19 časova. Ukupno je prikupljeno 600,70 KM, a projekciji je prisustvovalo oko sto dvadeset ljudi.       
  5. Projekcija u Drvaru održana je 7. aprila u Radničkom domu Drvar u 19 časova. Ukupno je prikupljeno 410 KM, a projekciji je prisustvovalo oko osamdeset ljudi.
  6. Projekcija u Mladenovcu održana je 8. aprila u bioskopu Mladenovac od 19.30 časova. Ukupno je prikupljeno 30.790 dinara, a projekciji je prisustvovalo sedamdesetak ljudi.

Povezane vesti

Komentari