Bern po drugi put domaćin Trojke iz bloka

Švajcarski ogranak Humanitarne organizacije Srbi za Srbe 30. juna organizovao je drugu Trojku iz bloka u glavnom gradu Švajcarske! Uz pomoć prijatelja organizacije, donatora i učesnika sakupljeno je ukupno 4.637 švajcarskih franaka. U sklopu Trojke iz bloka organizovana su dva događaja – turnir u brzom šutiranju trojki i basket 3x3. Na turniru u brzom šutiranju trojki učestvovalo je pedeset dva takmičara, koji su se prvo nadmetali kroz kvalifikacije u kojima se šutiralo sa tri pozicije, da bi nakon kvalifikacija desetoro najboljih ušlo u finalni deo, gde je u žestokoj brobi za najboljeg trojkaša Berna, redosled pobednika bio sledeći:
  1. Marc Keller
  2. Ivica Radosavljević
  3. Ivan Vujošević
Ono što je bilo najinteresantnije, u sklopu turnira organizovan je turnir za decu, simboličnog naziva „Deca za decuˮ na kome su mladi takmičari bili podeljeni u tri uzrasne kategorije – od dve do šest, od sedam do devet i od deset do dvanaest godina.
  • Pobednik u kategoriji dve do šest godina – Simeon Petrović
  • Pobednik u kategoriji sedam do deveg godina – Maksim Mićić
  • Pobednik u kategoriji deset do dvanaest godina – Matija Petković
Što se tiče basketa 3h3, ukupno se takmičilo dvanaest ekipa, koje su u sportskoj i prijateljskoj atmosferi, završile turnir posle nešto više od dva sata, a rezultat je sledeći:
  1. U20 2006
  2. Team Bern
  3. Slavija Lozana
Posebnu zahvalnost dugujemo i konzulu Republike Srbije u Bernu, gospodinu Predragu Mandiću koji je sa svojom porodicom učestvovao na samom turniru. Takođe, zahvaljujemo se i našem tehničkom sponzoru mesari Milosavljević. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe zahvaljuje se svim učesnicima ovog događaja, koji su dali veliki doprinos da još jedan humanitarni događaj u Švajcarskoj bude uspešno završen. Pozivamo sve naše ljude koji žive u Švajcarskoj da nastave da nas prate, kako bi bili upućeni u vezi novih humanitarnih događaja koji nas do kraja godine očekuju u ovoj zemlji.

Povezane vesti

Komentari