28. децембра 2019.

„Svakog dana, čim ustanemo, ponosno gledamo u našu novu kućuˮ – radovi na novoj kući porodice Ristić nastavljaju se posle zime

Radovi na trećoj kući koju je organizacija Srbi za Srbe izgradila na Kosovu i Metohiji u toku 2019. godine polako se privodi kraju. Ipak, zbog dolaska zime i nepovoljnih vremenskih uslova, nastavak radova se očekuje čim vremenski uslovi to dozvole. Podsetimo, porodica Ristić živi u Janinoj Vodi kod Obilića. Porodicu čine Slobodan, Zorica, Andrijana (12), Nikolina (8), Stanko (6) i Dragana (1). Ristići su živeli u kući od drveta i blata, bez kupatila. Dok majka brine o četvoro dece, otac radi u Elektroprivredi Obilić, ali posla, nažalost, nema uvek, pa veći deo godine ne prima pun iznos plate. Obrađuju i dosta zemlje, a drže i tri krave, dva teleta, tri krmače, 11 prasića, 30 kokošaka, kao i 33 goluba.

Toliko se sve brzo izdešavalo. Do pre samo nekoliko meseci živeli smo u katastrofalnim uslovima, bez kupatila, a imali smo problema i sa miševima koji su stalno ulazili u kuću. Sada svakog dana, čim ustanemo, ponosno gledamo u našu novu kuću – rekla nam je majka Zorica.
Dobra atmosfera, koju zatičemo ovoga puta u domu porodice Ristić, posebno se odražava na licima troje najstarije dece, koji nam pokazuju unutrašnjost kuće, sa propratnim komentarima koja je čija soba, i kako će kuća izgledati kad se završi.

Još jedan veliki projekat na Kosovu i Metohiji je u toku i mi smo veoma zadovoljni što vidimo da su grubi radovi skoro privedeni kraju. Ostaje nam da, čim se poboljšaju vremenski uslovi, završimo izgradnju kuće i uselimo porodicu. Hvala svim donatorima na velikom odzivu, ovo je veoma bitna akcija za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji jer se radi o strateški važnom selu – rekao je Đorđe Bojović, član UO H.O. Srbi za Srbe.
   

Povezane vesti

Komentari