02. новембра 2019.

Završeni radovi u domu mnogočlane porodice Đurić!

Iako ovoj mnogočlanoj porodici, zaslugom devetoro malih Đurića, svaki dan protiče u igri i radosti, ovoga puta atmosfera je bila na samom vrhuncu jer su Đurići konačno dobili uslove za normalan život i pravilan psiho-fizički razvoj njihove dece. Podsetimo se, ova mnogočlana porodica u Crvenku je došla 2018. godine kada su im Svetosavci iz Frankfurta kupili kuću. Ipak, kao što smo se uverili tokom prve posete, na spoljnom delu kuće nije bila završena izolacija, dok unutrašnjost kuće nije bila adaptirana za ovako veliku porodicu. Problemi sa vlagom koje su nekad imali Đurići Đurići su imali određenih problema sa vlagom, ali je to uspešno sanirano, osim u kupatilu gde su i dalje imali tih problema. Što se tiče pokućstva, ono je bilo u lošem stanju, a u kući je bilo nedovoljno kreveta za svu decu. Izgled sobe tokom naše prve posete Zajedničkim snagama organizacije Srbi za Srbe i njenih donatora, još jedna akcija pomoći mnogočlanim porodicama uspešno je privedena kraju! U njihovom domu, izvršeni su sledeći radovi: kompletna adaptacija tri prostorije, izolacija spoljnog dela kuće i ugradnja nove stolarije (prozora i vrata). Od pokućstva izvršena je nabavka frižidera, veš mašine, kreveta na sprat sa dušecima i ormar. Ukupna vrednost pomoći iznosi 637.057 dinara. Ivan (22), Jovana (22), Zorana (16), Anđela (13), Miloš (11), Tijana (9), Milica (8), Ognjen (3) i Božidar (1) konačno mogu da kažu da imaju dom kakav su oduvek želeli!

Kao što vidite, kuća nam je potpuno sređena. Posebno nas raduje što su nam adaptirane tri prostorije, tako da ćemo sada imati dovoljno prostora za sve nas – rekao nam je Ivan.
Humanitarna organizacija Srbi za Srbe zahvaljuje se svojim donatorima na još jednom uspešno realizovanom projektu. Pozivamo donatore da nastave da prate naš rad i pružaju podršku u skladu sa svojim mogućnostima kako bismo ispunili zacrtani cilj od dve stotine pomognutih porodica u ovoj godini.  

Povezane vesti

Komentari