29. августа 2019.

U poseti porodici Stojanović iz Sarajeva

Aleksandar i Neda Stojanović, zajedno sa svojom decom Stefanom (7) i Teodorom (9 meseci) žive u Sarajevu na Alipašinom polju. Kao i većini srpskih porodica, koje žive u Federaciji Bosne i Hercegovine, život nije nimalo lak, pa su brojna iskušenja sa kojima se Stojanovići svakodnevno nose. Ipak, Stojanovići se ne predaju, i kao što imamo priliku da vidimo, njihovi sinovi Stefan i Teodor predstavljaju želju i nadu da ova porodica ostane na svom ognjištu. Stan u kome žive, nekada je pripadao Nedinim pokojnim roditeljima, pa su nakon preseljenja započeli zajednički život. Pronalazak posla je, za njih, nažalost, bio izuzetno veliki izazov. Godinama su bili prijavljeni u Agenciji za rad i zapošljavanje, čekajući na posao, bez ikakvog uspeha. Ipak, situacija se, na sreću, promenila pre nekoliko meseci, kada je Aleksandar dobio posao, ali pošto još uvek nije dobio ugovor za stalno, i dalje postoji strepnja da će ovo poboljšanje njihove finansijske situacije biti kratkog daha. Dom ove skromne porodice, kao što se vidi i na slikama, deluje uredno i čisto, iako je primetno da je potrebno renoviranje čitavog stana, kao i zamena većeg dela pokućstva. Ono što je Stojanovićima najbitnije u ovom trenutku, i zbog čega su kontaktirali našu organizaciju je zamena stolarije.
Imamo velikih problema kad dođe zima jer imamo osećaj kao da duva sa svih strana. Posebno je to sada veliki problem, jer imamo bebu u kući. Takođe, kada bismo rešili ovaj problem, smanjili bi nam se i računi za struju tokom zimskih meseci, tako da bismo i tu uštedeli – objašnjava nam otac Aleksandar zašto smatraju da je stolarija ono što im je najpotrebnije u ovom trenutku.
Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, potrudiće se da u narednom periodu obezbedi pomoć porodici Stojanović, a za tako nešto potrebna nam je pomoć naših donatora, koje ovom prilikom pozivamo da nam se priključe u još jednoj humanitarnoj akciji, kako bismo pokazali da zajedničkim snagama možemo da promenimo uslove života još jednoj ugroženoj porodici!  

Povezane vesti

Komentari