U balonu Enfild humanost ponovo pobedila!

Drugu godinu zaredom, u balonu Enfild, uspešno je održan humanitarni turnir pod nazivom Fuca za Srbe! Ove godine na samom događaju prikupljeno je ukupno 98.100 dinara i 130 evra za pomoć ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji! Kao i prošle godine, neverovatna podrška i gostoprimstvo balona Enfild pokrenula je sve prisutne da fer-plej igrom i dobrom atmosferom još jedan turnir učine nezaboravnim! Na samom turniru ukupno se prijavilo 24 ekipa, šest više nego prošle godine. Svesni da je ovo takmičenje mnogo više od samog sporta i da je zajednički cilj da se pomogne onima kojima je najteže, svi učesnici dali su neverovatan doprinos, pa je viđeno mnoštvo lepih poteza i golova.
Drugu godinu zaredom, zahvaljujući pre svega balonu Enfild, organizujemo humanitarni turnir Fuca za Srbe i utisci su stvarno fantastični. Ovo je događaj koji bi voleli da postane tradicionalan, pa se nadamo nastavku saradnje sa balonom Enfild i željno iščekujemo turnir Basket za Srbe koji će biti održan sledeće subote – rekao je Mladen Matijašević, direktor projekta Trojka iz bloka.
U uzbudnjivoj završnici, nakon nešto više od sedam sati igre, u polufinalu su se sastali Devetari – FK Beograd i Regruti – Belča. U prvom polufinalu pobednik se nije dovodio u pitanje, jer je ekipa FK Beograd pobedila sa 4:0, dok je drugo polufinale donelo veliko uzbuđenje, gde je nakon penala u finale ušla ekipa Belča. Utakmica za treće mesto protekla je u znaku jedne ekipe, pa je ekipa Regruti odnela ubedljivu pobedu od 8:0. Veliko finale opravdalo je očekivanja, u regularnom delu bilo je nerešeno, pa je pobednik odlučen u uzbudljivoj penal seriji u kojoj je uspešnija bila ekipa FK Beograd, pobedivši sa 5:4. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe zahvaljuje se balonu Enfild i pravoslavnom sportskom društvu Sveta Srbija na uspešno organizovanom turniru i poziva sve zainteresovane da nam se priključe u subotu, 14. marta, takođe, u balonu Enfild. Prijave za timove (igra se 3 na 3) vrše se na 063306262 i 0654422935. Kotizacija za učešće iznosi 3.000 dinara po ekipi.

Povezane vesti

Komentari