Trojka iz bloka

Projekat Trojka iz bloka je sportsko-humanitarni događaj koji za cilj ima prikupljanje sredstava za potrebe socijalno ugroženih višedetnih porodica. Projekat se sprovodi kroz sportske manifestacije brzog šutiranja trojki u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i širom sveta na kojima se okupljaju mladi ljudi, poznate ličnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i dobrotvora koji finansijski podržavaju realizaciju predviđenih ciljeva.

Razlog nastanka projekta Trojka iz bloka je činjenica da veliki broj dece iz višečlanih porodica živi u teškim materijalnim uslovima u kojima oskudevaju u najosnovnijim životnim potrebama. Od samog početka rada predstavnika organizacije na terenu, došlo se do informacija da veliki broj dece i njihovih porodica, koje mahom žive u ruralnim sredinama, nemaju čak ni elementarne uslove za održavanje lične higijene. I pored činjenice da je organizacija učinila velike napore da se izgradi i opremi nekoliko desetina kupatila, kuća, bele tehnike, domaćih životinja, plastenika i poljoprivredne mehanizacije za potrebe ugroženih porodica,  realno stanje na terenu ukazuje na mnogo veću potrebu za rešavanje brojnih socijalnih problema, što ujedno poziva i na sveopštu društvenu mobilizaciju.

U planu je da se ovaj sportsko-humanitarni projekat šutiranja trojki održi u svakom većem gradu gde možemo okupiti ljude dobre volje, kako bi se veliki broj mladih ljudi, udruženja, poznatih ličnosti i društveno odgovornih kompanija u svojim lokalnim zajednicama uključio u sprovođenje ciljeva Trojke iz bloka i kroz konkretan doprinos pomogli poboljnjanju uslova života dece iz socijalno ugroženih porodica.

Dugoročni plan projekta Trojka iz bloka jeste da se u narednih 20 godina motiviše i uključi preko 100.000 mladih ljudi, kako bi kroz učešće u sportsko-humanitarnim manifestacijama obezbedili uslove za bezbrižno odrastanje i srećno detinjstvo najmlađim naraštajima.

Više informacija o projektu: www.trojkaizbloka.org