27. септембра 2019.

Rotaciona kosa i freza uručene porodici Krunić

Aktivnosti organizacije Srbi za Srbe nastavljaju se u Federaciji Bosne i Hercegovine. Ovoga puta, obezbeđena je pomoć za šestočlanu porodicu Krunić. U vrednosti od 3.500 € kupljene su dve nove priključne mašine za traktorrotaciona kosa i freza! Krunići žive u poznatom stradalničkom selu Klepci. Ovi krajevi su doživeli velike potrese, a sva tragedija koja je zadesila srpsko stanovništvo tokom 20. veka, najbolje se ogleda u ovom selu koje je stradalo za vreme Prvog svetskog rata, Drugog svetskog rata, ali i otaxbinskih ratova devedesetih. Oni koji se još uvek hrabro drže na svojim vekovnim ognjištima i koji vredno rade, da na pošten i častan način obezbede normalne uslove za život svojim porodicama, zavređuju pažnju svih nas, pa su Krunići bili idealna prilika da još jednom pokažemo da takve porodice nisu zaboravljene, i da je dužnost svih nas da im zajedničkim snagama pomognemo. Porodicu Krunić čine otac Srđan, majka Tanja i deca – Aleksandra (17), Jelena (14), Slađana (8) i Đorđe (6), a sa njima živi i Srđanova nepokretna majka LJiljana. Porodica Krunić živi veoma skromno i bavljenje poljoprivredom predstavlja osnovni izvor prihoda.

Ova pomoć će nam mnogo značiti. Sada ćemo moći da na jedan brži i lakši način obavljamo sve poslove – odgovara nam otac Srđan na pitanje koliko ova pomoć može da im pomogne u svakodnevnim poslovima.
Posebnu zahvalnost dugujemo sveštenstvu Eparhije zahumsko-hercegovačke koje nam je i ovoga puta izašlo u susret i uz čiju smo svesrdnu pomoć sproveli akciju pomoći porodici Krunić. Takođe, zahvaljujemo se svim donatorima na učešću u akciji. Pozivamo sve donatore da nastave da podržavaju naš rad jer nam do kraja godine ostaje još nekoliko desetina porodica koje čekaju na našu pomoć.
Računi i potvrde od finansirane pomoći

Povezane vesti

Komentari