08. марта 2020.

Obiđite svetinje na Kosovu i Metohiji

Uz blagoslov Patrijarha Irineja, 10. aprila 2020. godine održaće se dvodnevno humanitarno-hodočasno putovanje tokom kojeg će se obići svetinje i enklave na Kosovu i Metohiji, kojima će NAS „Svi za Kosmet’’ lično odneti prikupljenu pomoć. Polazak na ovo hodočašće planirano je u petak uveče, rezervacije na +381 (0)64/40-40-579. PLAN PUTA:

Petak (10. april) - Polazak u večernjim satima iz Beograda od Hrama Svetog Save.

Subota (11. april) - Ujutru prvo posećujemo Obilić. Dalje obilazimo Gazimestan, Gračanicu, Draganac, Štrpce na Šar-planini, Prizren (obilaze se crkva Bogorodica LJeviška i manastir Svetih Arhangela) i na bdenije idemo u Zočište. Na večeru, noćenje i druženje sa meštanima ide se u Veliku Hoču i Orahovac.

Nedelja (12. april) - Poseta crkvi u Orahovcu. Odlazak u manastir Visoki Dečani na Svetu liturgiju. Obilazak Pećke Patrijaršije, manastira Gorioč, Devič i crkve u južnoj Kosovskoj Mitrovici. U večernjim satima povratak u Beograd.

Putuje se autobusom koji će biti pod policijskim nadzorom. Broj mesta je ograničen. Cena puta je 45 evra (može i u dinarskoj protiv-vrednosti). Prenoćište je u privatnim kućama, a večera u crkvenoj trpezariji. Mogućnost plaćanja na rate čekovima. Prijave do 3. aprila 2020. godine.
Informacije i prijavljivanje na broj +381 (0)64/40-40-579.
ZAMOLILI BISMO DA SE NE PRIJAVLJUJU LJUDI KOJI ĆE PRAVITI PROBLEME. IDEMO DA NA JEDAN MIRAN I KULTURAN NAČIN OBIĐEMO NAŠ NAROD I PRUŽIMO IM PODRŠKU.

Od humanitarne pomoći, pored finansijske potrebna je i druga u vidu:

- Hrane: brašno, šećer, so, ulje, povrće, voće, konzerve..

- Higijena: prašak za veš, šamponi, sapuni...

Nezavisna Asocijacija Studenata

Povezane vesti

Komentari