26. септембра 2019.

Novi početak za mlade Đuriće iz Virovca!

Teška životna priča Jelene (19), Ivana (17) i Rade (15), koji su ostali bez oca 2003. godine, bez majke 2010, a od 2017. godine i bez svojih staratelja – babe i dede po ocu, koji su preminuli u razmaku od četrdeset dana – konačno je dobila neke svetlije tonove! Humanitarna organizacija Srbi za Srbe zajedno sa donatorima, prijateljima i volonterima organizacije, uspela je da srpovede još jednu uspešnu akciju u 2019. godini. Ovoga puta, pomoć je stigla kod porodice Đurić iz sela Virovca nadomak Mionice. Đurićima su sređene dve sobe na gornjem spratu kuće, zamenjena je stolarija i takođe su stavljena PVC vrata, na završetku stepenica koje vode na taj sprat. Što se bele tehnike tiče, obezbeđen im je kombinovani frižider, električni šporet i dve peći za grejanje. Takođe, pristigla je pomoć i u vidu priključnih mašina za traktoršpartač i ciklon. Ukupna vrednost pomoći iznosila je 481.161 dinar.

Ovo je velika pomoć za nas. Pošto imamo preko pet hektara zemlje, priključne mašine koje ste nam obezbedili, značajno će nam pomoći da još brže i lakše obrađujemo zemlju. Kao što ste videli tokom prve posete, trudim se da vredno radim na svojoj zemlji, kako bih pomogao i obezbedio normalne uslove za život svojim sestrama i baka Stani koja nam je staratelj. Hvala svima koji su nam pomogli – skromnim glasom zahvaljuje Ivan, mladi domaćin ove porodice.
Đurići nekada nisu mogli da koriste dve dečije sobe na spratu tokom zime, jer nisu imali izolaciju i grejanje. To im je značajno otežavalo život, jer su živeli na prvom spratu u prostoru nedevoljnom za pravilan psiho-fizički razvoj.

Sestra i ja smo presrećne jer konačno ne moramo da brinemo kad dođe zima. Sada imamo svoje sobe tokom cele godine, što nam je veoma bitno, jer kao i sve devojke u našim godinama želimo da imamo svoju privatnost – radosnim glasom objašnjava nam najmlađa Rada koliko ova pomoć znači za njenu sestru i nju.
Humanitarna organizacija Srbi za Srbe zahvaljuje se svim donatorima koji su učestvovali u projektu pomoći porodici Đurić. Kraj godine se bliži, a ostalo je nekoliko desetina porodica kojima je potrebno pomoći. Pozivamo sve donatore da zajedničkim snagama nastavimo da menjamo živote ugroženih porodica i širimo lanac dobročinstva, kako bismo ove godine došli do zacrtanog cilja – dve stotine pomognutih porodica!  

Povezane vesti

Komentari