29. новембра 2018.

Mirotić trojkama za porodicu Varga

Košarkaš NJu Orleans Pelikansa će verovatno u narednih nešto više od mesec dana šutirati najbitnije trojke u karijeri. Nikola Mirotić je noćas pokrenuo nesvakidašnju akciju koja za cilj ima pomoć porodici Varga iz Borovog sela kod Vukovara. Španski reprezentativac rešio je da za svaku pogođenu trojku tokom Božićnog posta, koji je počeo u sredu 28. novembra, donira 500 evra za kupovinu kuće porodici Varga iz Borovog sela kraj Vukovara. Samohrani otac Radoslav podiže šestoro maloletne dece koja trenutno žive u nehumanim uslovima. U svojoj prvoj utakmici protiv Čarobnjaka iz Vašingtona, Mirotić je na terenu proveo ravno 28 minuta, šutnuo sedam puta za tri i pogodio triput, te će od danas cifra pomoći za porodicu Varga biti veća za 1,500 evra. – U svetlu nadolazećih Božićnih praznika, želim da obradujem one kojima je to najpotrebnije. Upravo iz tog razloga, za svaku postignutu trojku na utakmici, doniraću dobrovoljni prilog od 500 evra koji će biti iskorišćen za kupovinu kuće samohranom ocu Radoslavu koji podiže šestoro dece, napisao je Nikola na društvenim mrežama.
 
View this post on Instagram
 

U svjetlu nadolazecih Bozicnih praznika, zelim da obradujem one kojima je to najpotrebnije. Upravo iz tog razloga, za svaku postignutu trojku na utakmici, doniracu dobrovoljni prilog od 500€ koji ce biti iskoriscen za kupovinu kuce samohranom ocu Radoslavu koji podize sestoro djece https://www.srbizasrbe.org/obezbedimo-topli-dom-za-porodicu-varga-kod-vukovara/. Neka vam je svima blagosloven pocetak posta i predstojeci najradosniji praznici. In the light of forthcoming Christmas holidays we want to bring the joy to those in need. Because of that, for every three points that I score on the games, I will donate funds in the amount od 500€ which will be used for construction of house for a single father with six childen. May you all have bleesed begining of fast and bleesed upcoming holidays!!!

A post shared by Nikola Mirotic (@threekola) on

Pravoslavni vernici su u sredu, 28. novembra započeli Božićni post koji će trajati tačno 40 dana, do 7. januara i najradosnijeg hrišćanskog praznika. U tom periodu će Mirotićevi Pelikansi odigrati 20 utakmica zaključno sa Božićem 7. januara protiv Memfisa.

Povezane vesti

Komentari