27. децембра 2019.

„Ne možemo da prepoznamo našu kuću, sve je potpuno drugačijeˮ – bolji dani stigli u dom porodice Bogdan!

Priča koja nikoga nije ostavila ravnodušnim o porodici Bogdan iz Kajtasova kod Bele Crkve konačno je dobila pozitivan tok. Mukom i nemaštinom namučenoj porodici, kojoj je 2018. godine usled visoke temperature preminula ćerka Milica (9), Humanitarna organizacija Srbi za Srbe uz pomoć svojih donatora uspela je da značajno poboljša uslove života. Stara kuća u kojoj žive, bila je u veoma lošem stanju. Imali su problema sa vlagom, plafon je bio od trske i na nekoliko mesta počeo je da propada. Takođe, sve što se nalazilo u kući bilo je dotrajalo a porodica nije imala ni kupatilo. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe izvršila je adaptaciju jednog dela kuće, potpuno sredila dve dečije sobe, izgradila i opremila kupatilo, zamenila vrata i prozore, obezbedila dve peći za grejanje, tri kreveta na sprat, tri dušeka, kuhinju, dva ormara i krevet. Ukupna vrednost pomoći iznosi 1.379.166 dinara.

Ne možemo da prepoznamo našu kuću, sve je potpuno drugačije. Najsrećniji sam što su dečije sobe potpuno sređene i što imamo kupatilo. Zahvaljujem se svim vašin donatorima na pomoći – rekao nam je otac Pavel.
Pored oca Pavela, porodicu Bogdan čine majka Zorica i njihovo šestoro dece – Miroslav (19), Miodrag (17), Novica (15), Andri (13), Radoslav (12) i Slaviša (7). Deca, koja su se najviše obradovala našoj poseti, još uvek se navikavaju na nove uslove, a dobra atmosfera u kući nam pokazuje da su bolji dani stigli za ovu porodicu.

Ponosni smo što je još jedna velika akcija naše organizacije uspešno završena. Porodica Bogdan je zaslužila podršku i pomoć, što su prepoznali i naši donatori, pa smo zajedničkim snagama obezbedili sve što je potrebno kako bi ova porodica nastavila svoj život u jednom boljem ambijentu koji je pogodan za pravilan psiho-fizički razvoj dece  – rekao je Nemanja Meljanac, član UO H.O. Srbi za Srbe.
Porodica Bogdan bila je jedna od preko dve stotine pomognutih porodica u toku 2019. godine. Nadamo se, da ćemo u narednoj godini nastaviti istim tempom, jer je još mnogo ugroženih porodica koje čekaju na našu posetu i pomoć.  

Povezane vesti

Komentari