01. новембра 2019.

Nakon godina teškog života, konačno su stigli bolji dani za trojicu braće Filipović iz Oxaka!

Ako nešto možemo reći, posle skoro petnaest godina našeg humanitarnog delovanja je, da smo često imali priliku da među najmlađim članovima porodica vidimo prekopotrebnu iskru vere da će stići bolji dani. Ovoga puta trojica dečaka – Nenad (20), Milovan (14) i Aleksandar (12), posle godina psiho-fizičkog nasilja koje su proživeli od strane svog oca, pre nego što im se majka razvela i ostavila ih na čuvanje kod babe i dede – konačno su dobili normalne uslove za život! Kuća porodice Filipović u toku naše prve posete Ove hrabre dečake, koji posle svih teškoća nisu klonuli duhom, posetili smo sredinom aprila, kada smo imali priliku da se uverimo da je kuća u kojoj žive neuslovna za život. Kupatilo im je bilo u lošem stanju, loše stanje plafona, koji je rađen od trske i gipsa. Takođe, što se tiče pokućstva sve je bilo staro i dotrajalo. Kupatilo porodice Filipović koje je bilo u veoma lošem stanju Ipak, deda Milovan, boreći se koliko može za svoje unuke, probleme sa krovom i zemljanim podom koji su grizli pacovi, delimično je rešio uzimanjem kredita, pa je zajedno sa unucima uspeo da reši određene probleme na kući. Naravno, ovakva borba dede i unuka nije ostala nezapažena od strane Humanitarne organizacije Srbi za Srbe i naših donatora, pa smo zajedničkim snagama pritekli u pomoć porodici Filipović! U njihovom domu izvršeni su sledeći radovi: zamena kompletne krovne konstrukcije i crepa, izrada demit fasade, postavljanje novih PVC prozora, postavljanje limova i oluka, laminata po podovima i potpuno renoviranje kupatila (zamena elektro i vodovodne mreže u kupatilu kao i dovod i odvod vode iz kuće, postavljanje gips ploča i lepljenje keramičkih pločica, izrada tuš kade i ugradnja sanitarija). Što se tiče pokućstva kupljen je nameštaj – dva ormara, krevet na sprat sa dušecima, kauč i kuhinja sa sudoperom. Ukupna vrednost pomoći iznosi 1.572.025 dinara. Deo novca za porodicu Filipović sakupljen je na Odbojci iz bloka i kamenu s ramena u Boru.

Unuci su mi sve što imam, za njih ću da se borim dok sam živ, ne mogu da opišem koliko smo srećni zbog svega što ste uradili za nas. Ovo je velika promena nabolje – rekao nam je uzbuđeni deda Milovan.
Humanitarna organizacija Srbi za Srbe zahvaljuje se svojim donatorima na još jednom uspešno realizovanom projektu. Do kraja godine ostalo je manje od dva meseca, a našu pomoć očekuje još nekoliko desetina porodica, pa pozivamo donatore da nastave da prate naš rad i pružaju podršku u skladu sa svojim mogućnostima.

Povezane vesti

Komentari