25. септембра 2019.

Kupovinom domaćih životinja i pokućstva, uspešno završena akcija za porodicu Perić

Skromna porodica Perić iz sela Blizonja kod Valjeva, još jedna je porodica koju je naša organizacija pomogla u toku 2019. godine. Podsetimo se, tokom naše prve posete, upoznali smo se sa situacijom u kojoj ova petočlana porodica živi. Otac Radoje, majka Desanka, sin Nemanja (15), kćerka Nataša (13) i sin Nikola (11) hrabro se bore da sebi omoguće bolje uslove za život. Posebno su aktivni u čuvanju domaćih životinja – krmača, prasića i kokošaka, što smo se i uverili tokom naše prve posete. Želja koju su imali da povećaju stočni fond konačno se ostvarila. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe uz pomoć svojih donatora, obezbedila im je steonu kravu i pet ovaca. Po reakcijama koje smo dobili od porodice prilikom uručenja, jasno nam je da je pomoć stigla u prave ruke i da će Perići na jedan odgovoran način nastaviti da uvećavaju svoj stočni fond.

Radosni smo što smo dobili steonu kravu i pet ovaca. Naša velika želja bila je da proizvodimo mlečne proizvode koje ćemo moći da prodajemo, dodatno zaradimo, i time omogućimo našoj deci normalne uslove za život – objasnila nam je majka Desanka koliko im ova pomoć znači.
Takođe, Nemanja, Nataša i Nikola spavali su na jednom krevetu, pa im je naša organizacija obezbedila dva kauča i jedan krevet. Ova pomoć stigla je u pravom trenutku, s obzirom da su deca još uvek u godinama kada se fizički razvijaju, pa je deljenje jednog kreveta postalo potpuno nemoguće.

Radujem se što ću konačno imati svoj krevet. Onaj prethodni je bio star, a i teško mi je bilo da spavam sa braćom – bile su Natašine reči kada smo joj uručili nov krevet.
Ukupna vrednost pomoći porodici Perić iznosila je 322.726 dinara. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe zahvaljuje se svim donatorima koji su učestvovali u ovoj akciji i pomogli porodicu Perić. Pozivamo sve ljude dobre volje da i dalje podržavaju rad naše organizacije i na taj način pomognu i obraduju veliki broj dece kojoj je pomoć preko potrebna.
Računi i potvrde od finansirane pomoći

Povezane vesti

Komentari