Bioskop iz bloka održan u novembru i decembru

Nakon trideset devet projekcija filma „Vi idite – ja neću” koje su održane u martu, aprilu, maju, junu, septembru i oktobru širom sveta, Bioskop iz bloka nastavljen je i u novembru i decembru kada je održano još šest novih projekcija! Humanitarna organizacija Srbi za Srbe već više od četrnaest godina promoviše aktivan način borbe za svetliju i bolju budućnost našeg naroda, pre svega kroz pomoć najugroženijim višečlanim porodicama, a ovom prilikom, odlučili smo da ove godine damo svoj doprinos u negovanju kulture sećanja i time obeležimo tri važne godišnjice:
  1. Petnaest godina od martovskih progona srpskog i nealbanskog stanovništa sa Kosova i Metohije
  2. Dvadeset godina od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju
  3. Dvadeset četiri godine od NATO bombardovanja Republike Srpske
Uz pomoć naših volontera, donatora i prijatelja organizacije, uspeli smo da ovu veliku humanitarnu akciju organizujemo u ČETRDESET PET gradova širom sveta. Cifra koja je sakupljena u akciji Bioskop iz bloka je neverovatnih 12.610 evra! Ono što nam je posebno drago i na šta smo veoma ponosni, film se prikazuje sa blagoslovom Mitropolita Amfilohija, a produkcija Aleksandrija Film na čelu sa rediteljem filma Haxi-Aleksandrom Đurovićem je isti ustupila besplatno za ovu humanitarnu akciju. Sva prikupljena sredstva biće iskorištena za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.  
  1. Projekcija u Kotor Varoši održana je 24. novembra u Centru za kulturu, sport i informisanje od 19 časova. Ukupno je prikupljeno 78 KM, a projekciji je prisustvovalo tridesetak ljudi.
  2. Projekcija u Staparu održana je 30. novembra u Osnovnoj školi Branko Radičević od 17 časova. Ukupno je prikupljeno 6.000 dinara, a projekciji je prisustvovalo preko trideset ljudi.
  3. Projekcija u Čelinacu održana je 01. decembra u Centaru za kulturu, fizičku kulturu, obrazovanje i informisanje od 19 časova. Ukupno je prikupljeno 206 KM, a projekciji je prisustvovalo dvadesetak ljudi.
  4. Projekcija u Šapcu održana je 12. decembra u Kulturnom centru od 18 časova. Ukupno je prikupljeno 13.500 dinara, a projekciji je prisustvovalo preko pedeset ljudi.
  5. Projekcija u Bogatiću održana je 25. decembra u Sali KOC-a od 13 časova. Ukupno je prikupljeno 13.900 dinara, a projekciji je prisustvovalo preko sto ljudi.
  6. Projekcija u Ugljeviku održana je 30. decembra u Centru za kulturu Filip Višnjić od 20 časova. Ukupno je 200 KM prikupljeno, a projekciji je prisustvovalo tridesetak ljudi.

Povezane vesti

Komentari